Sommarlek

sommarlek

Sommaren är underbar, inte bara för oss vuxna utan även för de mindre som kan njuta av långa dagar fulla av lek och bus. Det brukar sällan vara några problem att komma på roliga aktiviteter på sommaren, men som lite hjälp på traven kommer här några idéer som kan göra sommardagarna ännu lite roligare:

Vattenlekar

Alla former av vattenlekar är bland det roligaste som finns när man är ung! Givetvis kan man åka iväg till sjön och njuta av bad om schemat och vädret tillåter, men det går även ha mycket kul hemma med lite fantasi. Ett klassiskt tips är att rigga upp en vattenspridare som man kan springa fram och tillbaka genom – både svalkande och roligt. Vattenpistoler i alla former är även det riktigt kul, men se då till att ha barnet (eller barnen) under uppsikt så de inte attackerar någon oskyldig förbipasserande!
Har man gott om plats i sin trädgård kan det även vara en god idé att köpa en liten pool som barnen kan plaska i. Idag finns det många riktigt stora varianter, men faktum är att det ofta räcker bra med en mindre.

Trädgårdsspel

En lång sommarkväll finns det knappt något bättre än att samla hela familjen och spela något kul spel i trädgården. Genom åren har det kommit många olika varianter och speltyper, men klassikerna håller fortfarande lika bra som för årtionden sedan; krocket, kubb och allt annat kan förgylla vilken sommarkväll som helst för både stora och små. Tänk dock på att många av dessa spel inte är särskilt lämpliga för de allra minsta utan är roligast för barn från mellanstadieålder och uppåt.

Kreativa lekar

Sommaren passar perfekt för kreativa lekar som låter barnen upptäcka hur kul det är att själv skapa och bygga saker. Den som har en stor tomt med många träd kanske exempelvis kan planera bygge av en liten trädkoja? Möjligheterna är många – är man tekniskt lagd kanske man till och med kan konstruera en lådbil ihop med barnet. Glöm bara inte att låta barnet ta mycket plats och göra mycket själv!