Lego & Byggleksaker

lego-byggleksaker

De allra bästa leksakerna är sådana som inte bara är roliga att leka med utan som även är stimulerande och bra för barnets kreativitet och utveckling. En kategori av leksaker som passar bra in på detta är byggleksaker som låter barnet själv använda sin fantasi (eller instruktioner) för att bygga ihop något med sina egna händer, och kungen av den här kategorin är utan tvekan Lego.
Lego behöver kanske ingen närmare introduktion med tanke på att det är ett av de mest välkända varumärkena i världen. Det är ett tidlöst byggsystem som håller lika bra idag som för årtionden sedan när det introducerades. En stor fördel är att ju mer Lego man köper, desto mer går det bygga med hjälp av fantasin, genom att slå ihop bitarna från olika paket.

Lego-kompatibla system

När Legos patent gick ut för en tid sedan öppnade det upp för många konkurrenter att lansera liknande system. Idag finns det dussintals byggsystem på marknaden som använder bitar liknande Lego, och faktiskt är helt kompatibla så att det kan användas tillsammans för att bygga saker som inte vore möjliga om man höll sig till endast Lego. Exempel på sådana här system är Cobi, Kre-O och Mega Bloks – alla med sina egna specialiteter.

Licensierade produkter

Både Lego och deras kompatibla konkurrenter erbjuder många sorters licensierade produkter från populära fenomen, som exempelvis filmer från Disney, Pixar och andra. Dessa erbjuder en ny dimension på skapandet. Inte nog med att barnet själv kan bygga ihop fantasifulla kreationer utan de kan även göra det i en värld de älskar från film och TV.

Andra byggleksaker

Förutom Lego finns det ju givetvis en uppsjö av andra byggleksaker, några exmpel är Meccano som är riktade mot de lite äldre byggmästarna, Megablocks som är ”Lego” i jätteformat. Geomag som fäster mot varandra med hjälp av magneter, Brio Builder som är träbyggsatser med skruvar och muttrar (i trä) och många, många fler.

Hitta bland byggleksakerna

Oavsett om det är LEGO eller några andra former av byggleksaker du är ute efter så finns allt samlat hos ByggLeksaker.nu, här är produkter från flera olika leksaksaffärer samlade och kategoriserade på ett ställe. Ett bra ställe att utgå från helt enkelt när du ska börja leta.