Babyleksaker

babyleksaker

Att hitta rätt leksaker till bebisar är inte alltid så lätt. Man måste tänka på att de ska vara säkra att använda, och gärna även stimulerande för barnets utveckling. Dessutom måste de givetvis även vara roliga! Här är några idéer som passar alla barn mellan 0 och 6 månader:

Skallra

Saker som låter är alltid roliga för de minsta, särskilt när de själva har möjlighet att påverka ljudet. En skallra är en klassisk leksak för bebisar. Upp till 3 månader rekommenderas en mjuk skallra som är lätt att hålla i, eller skor med skallra i så barnet kan använda sina fötter.

Speldosa

Att somna till det rogivande ljudet av en speldosa är något som barn i alla tider uppskattat. Köp en ny eller titta hos närmaste second hand-butik!

Mobil

När barnet ligger i sin säng kan det vara roande att titta på en mobil som snurrar ovanför. Det är en närmast hypnotiserande effekt som kan lugna ner barnet och bidra till välbefinnande.

Snuttefilt

En klassisk ”snuttefilt” eller trasa kan utgöra en trygg punkt i tillvaron för bebisar. Perfekt att ta med på utflykter och vid andra tillfällen där en extra dos trygghet kan vara på sin plats.

Pipleksak

Allt som låter är roligt – särskilt om man kan framkalla ljuden själv så ofta man vill! Pipleksaker är av denna anledning lika populära hos små barn som skallror. Se bara till att köpa en som är lätt och mjuk att trycka på och ”aktivera”.

Nalle

Precis som en snuttefilt kan en nalle eller ett gosedjur bli en kompis att lita på, och ett sätt att få in något familjärt och tryggt i tillvaron. Många barn hittar en favoritnalle i låg ålder som de sedan föredrar i många år framåt.